SKŁADNIKI:
słoik suszonych pomidorów
woreczek kaszy jaglanej
sok z cytryny
sól i pieprz
ewentualnie oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Blendujemy pomidory z ugotowaną kaszą jaglaną. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny (sprawdźcie najpierw jak smakuje pasta, bo suszone pomidory są dość mocno doprawione). Żeby kasza nie była gorzka przed gotowaniem warto przepłukać ją zimną wodą. Jeżeli nasz blender nie radzi sobie z kaszą to można dolać odrobinę oliwy lub oleju w którym były zanurzone pomidory.
Pasta najlepiej smakuje z pieczywem i zieleniną lub z makaronem, ale też może fajnie uzupełnić smak mięsa.
Smacznego! :)
Szybkie, a takie smaczne :)
OdpowiedzUsuńPrzepis super prosty i z pewnością smaczny :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Najlepiej smakuje na świeżym chlebie z młodym szpinakiem lub rukolą, cytryną i pomidorem. Po prostu niebo :D
Usuń